Avocat Emanuel Papuc

”LEX semper dabit remedium!”

”LEGEA va oferi întotdeauna soluții!

 

Cunoașterea mecanismelor legislative și judiciare ne oferă remedii atunci când legile sunt neclare, imprecise sau contradictorii, generând imposibilitatea aplicării lor corecte și coerente, dar mai ales atunci când sunt aplicate în mod greșit sau abuziv.

Este atributul exclusiv al avocatului, ca partener al justiției, să asigure exercitarea drepturilor și libertăților persoanelor, valori ce stau la fundamentele democrației și statului de drept.

Cu aceste idealuri, în anul 2011, după finalizarea studiilor de masterat, am susținut și promovat examenul de intrare în profesia de avocat, Baroul București.

În primii ani ai activității profesionale, m-am specializat în dreptul penal al afacerilor, alături de SCA Budușan, Albu și Asociații și Dl. Av. Prof. Gheorghiță Mateuț, timp în care am avut oportunitatea să lucrez în dosare complexe de corupție, spălare a banilor, evaziune fiscală, fraude bancare sau privind fonduri europene.

 

Am constatat că, în cele mai multe cazuri, faptele investigate de procurori se situau la limita reglementărilor legale, însă din cauza unei eronate interpretări a legii și lipsei unui due-dilligence adecvat în afaceri, se suprapun incidenței legii penale.

Cunoașterea și interpretarea corectă a legii, precum și o conduită preventivă în raport cu instituțiile statului, finanțatorii și partenerii comerciali reprezintă premise indispensabile scopului desfășurăii actului comercial în condiții de minimă expunere.

 

Din aceste considerente, începând cu anul 2014, fără să renunț la specializarea sub care mi-am început formarea profesională, m-am îndreptat către latura comercială a sistemului de drept național și internațional, în colaborare cu mai multe companii din sectoarele construcției, industriei, retail-ului, bancar și al asigurărilor.

Din anul 2017, sunt titular al Cabinetului de Avocatură Emanuel Papuc, în Suceava, unde ne desfășurăm activitatea în principal în ariile dreptului comercial și dreptului penal.

Abordarea noastră este una pragmatică și ”holistică”, prin cuantificarea experienței noastre, dobândite în litigii și consultanță, cu cea a unor experți și specialiști recunoscuți în sectoarele lor de activitate.

În orice caz, ne implicăm cu toată experiența, profesionalismul și determinarea noastră!

 Avocat Emanuel Papuc

Close Menu